keps med tryck

Du kan designa din egen keps precis hur du vill. Det finns mängder av olika modeller av kepsar att välja mellan samt olika tryckmetoder och design.

En keps för alla

Det är såklart svårt att designa en keps som passar för alla men det finns några saker att tänka på för att öka chansen för att många gillar din keps med tryck.

Tänk mode

När du ska välja modell på din keps titta runt och se vilken kepsmodell som är inne just nu. Även om kepsar ofta håller ungefär samma modeller så går det en del i mode. Vill du att kepsen ska passa både tjejer och killar kan du välja en modell som du ser finns på båda sidor. Kepsar fungerar ofta som unisex i modell och det är mer trycket som avgör vilka den tilltalar mest.

Tryck

Tänk på målgruppen. Vad är det dem gillar? Vad är tanken med dina kepsar med tryck? Ska det vara merch för ditt företag eller vill du sälja kepsar med tryck?

Ska du sätta ditt företags logga på kepsarna tänk då på att göra ditt tryck så tilltalande som möjligt. Du vill att mottagaren ska använda din keps flertalet gånger så att ert varumärke sprids.

Färg

När du ska välja färg på din keps så är det första att det självklart ska matcha och fungera ihop med ditt tänkta tryck. Ska du sälja kepsar så kan du välja att ha flera olika färger för kunden att välja mellan. Ska du däremot använda kepsen som merch så kan det vara bra att välja en neutral färg för att tilltala så många som möjligt. 

Typ av tryck

Förutom kepsmodell kan du även välja vilken typ av tryck du önskar. Exempelvis kan du välja mellan ett broderat tryck eller ett screentryck. Vilket man väljer handlar oftast om design och känsla. Hur man vill att sin keps ska se ut och vilken känsla den ska förmedla.

Beroende på hur ens tryck ska se ut så kan det finnas fördelar och nackdelar med de olika valen av tryckmetod. Vissa tryck ser bättre ut i screentryck medan andra passar bäst i broderat. Är ni osäkra på vad som kommer att passa ert tryck bäst kontakta de som ska trycka era kepsar och rådfråga. De kan hjälpa er med hur resultatet kommer att se ut så att ni kan ta ett beslut utifrån vad ni tycker ser bäst ut.